Star Treker

Matahari tour – Indonezija 2010 "REVOLUCIJA NA POTI"

V letu 2010 sem z velikim veseljem sprejela povabilo produkcijske hiše Star treker d.o.o., katere prvi večji projekt je avtorska, popotniško avanturistična oddaja "Star treker", ki jo vodi svetovni popotnik Lado Rot.

Vse skupaj se je začelo zaradi multimedijske knjige z naslovom "Matahari – Oko dneva", ki jo je Lado napisal v Indoneziji. Skupaj sva se podala po poteh, kjer je knjiga nastajala. Namen oddaje je ljudem na sproščen način prikazati, kako potujejo "ZVEZDE". Hkrati pa je pomemben poudarek na spoznavanju narave, ogroženih živalskih vrst , oddaljenih eksotičnih krajev, religij in ljudi.

Bila sem izredno vesela, da sem imela to čast in sem bila v projekt povabljena kot prva gostja. Z malo snemalno ekipo smo se odpravili na enomesečno potovanje po Indoneziji, kjer smo trdo delali, a se hkrati imeli lepo.

Prvotna ideja je bila posneti 12 delov turistično-avanturistične oddaje, kar mislim, da nam je uspelo, a za enkrat še vse ostaja odprto in mogoče iz posnetega materiala nastane celo film... Kakorkoli že, imeli smo se krasno! Obiskali smo moje sorodnike, prečesali Bali, Javo in se na hitro dotaknili celo Sumatre. Celo potovanje je bilo eno samo doživetje, a če že moram izluščiti najljubše momente, bi izpostavila plavanje z delfini, jahanje slona, dramsko šolo za indonezijske otroke in animacijo indonezijskih lutk.

V kolikor bi želeli prejeti svoj izvod multimedijske knjige z naslovom "Matahari – Oko dneva", jo lahko naročite na e-naslovu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Projekt so podprli: National Geographic Slovenija, Keen, New Yorker, Garderoba.si

GALERIJA SLIK