Lucija

Lucija

Sem Lucija Ćirović, igralka, stand up komičarka, animatorka lutk in ljubiteljica gledališča. Prijetno otroštvo sem preživela v Ribnici, v hiši z vrtom, polnim dreves, s katerih sem rada trgala sveže sadje, a še raje po njih plezala. Leta osnovne šole mi sicer niso bila najljubša, sem pa zato toliko raje obiskovala Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani.

Po srednji šoli sem opravljala sprejemne izpite za različne fakultete, vendar venomer brez uspeha. A nisem obupala! Kmalu sem se srečala z gledališčem, ki me je popolnoma navdušilo. Obiskovala sem čudoviti in neponovljivi GILŠ - Gledališko in lutkovno šolo pod vodstvom ZKOS - Zveze kulturnih organizacij Slovenije.

Začela sem sodelovati pri različnih projektih in se kaliti v igralstvu. Želja po študiju pa me ni zapustila. Tako sem se junija 2004 vpisala na Pedagoško fakulteto v Kopru, kjer sem diplomirala z odliko.

Sem mentorica na Dramski šoli Barice Blenkuš v Ljubljani, kjer se z otroki igramo gledališče. Z Boštjanom Štormanom sva ustanovila Gledališče iz desnega žepka, v katerem s čarobnimi otroškimi predstavami razveseljujeva otroke po vsej Sloveniji.

Gostujem v raznih drugih gledališčih, nastopam samostojno ali v skupini. Rada berem, hodim na predstave in potujem, a se z veseljem tudi rada vračam v domačo Ribnico.

ŽIVLJENJEPIS


skrajšan življenjepis

podroben življenjepis